Malinial van de Royal TD: Roy

1 Maart is het zo ver! Het meest hartverwarmende feest van Mechelen! De vrienden van Roy Kunnen, een 21-jarige jongen die betrokken was bij een zwaar ongeval, organiseren een afterwork en een TD! Dit om geld in te zamelen en hem financieel te helpen bij zijn revalidatie. Malinials geeft iedere week de kans aan één van de organisatoren om een tekstje te schrijven in verband met de Royal TD.

Vandaag komt Roy aan de beurt! 

Hey! Ik ben Roy Kunnen! Ik ben 21 jaar oud, woon in Bree en ik studeer al twee jaar aan Thomas More in Mechelen. Ik studeer er Information Management & Security.

Ik hou van Mechelen! Het is niet de grootste stad, maar zeker ook niet de kleinste. Juist goed van formaat en toch kan je er als terugvinden: cultuur, natuur, winkels, historische meerwaarden, uitgaansleven… Het is zeg maar Hasselt, maar dan beter. En dat als trotse Limburger zeggende is veel…

We keren even terug naar mei 2018, zo’n 9 maanden geleden en de reden dat ik hier schrijf. Na de onvergetelijke kiesweek van Retabo, waar ik sinds het begin dat ik in Mechelen ben bij aangesloten, was ik verkozen tot nieuwe Penningmeester 2018-‘19. De weken gingen verder tot ik plots, geheel onverwacht, slachtoffer werd van een zwaar ongeval. De tol was zwaar: een multitrauma en een schedelbreuk, al was dat laatste het minst prioritair aangezien ik nog over alle functies beschikte. In mijn geval waren er 3 amputaties. Mijn rechterarm, rechterbovenbeen en linkeronderbeen hebben het moeten ontgelden. Een harde klap, maar met de medische vooruitgang en de hedendaagse prothesen kom ik er goed vanaf.

Toen ik anderhalve maand later uit mijn kunstmatige coma werd gehaald en mijn gsm bekeek, die er wonderbaarlijk beter van afkwam dan mijzelf, verschoot ik van alle berichten. Al mijn inboxen waren redelijk tot zeer gebombardeerd met bezorgde berichten, ik was zo’n 50x gebeld en ik was toegevoegd in een update-groep over mezelf waar 100 man in zat. Ik kreeg veel steun van iedereen die ik ken en dat is nu nog zo. Op intensieve zorgen, na een paar dagen deftig wakker te zijn, had ik de klik al gemaakt om zo snel mogelijk mijn oude leven terug op te nemen. Met dat moment in het achterhoofd mocht ik in augustus gaan revalideren en kreeg ik afgelopen week te horen dat ik naar alle waarschijnlijkheid de 1ste week van maart naar huis mag. Vanaf dan zal ik een 3-tal keer per week op dagrevalidatie doen.

Mijn Mechelse vrienden, verspreid over verschillende studentenverenigingen, wilden me echt graag helpen en besloten benefietevenementen te organiseren om de kosten (deels) te kunnen dekken die op mij af zullen komen. De Royal Bakery bracht al serieus wat op, maar ook de Afterwork Drink en de Royal TD moeten nog komen! Op vrijdag 1 maart kan je van deze 2 evenementen genieten in De Loods!

Zo zie je maar en ja, het klinkt cliché, maar geniet echt van elke dag. Een ongeval met of zonder zware gevolgen is snel gebeurd…

Hopelijk tot op 1 maart!

 

Meer over de Royal TD kan je hier terugvinden!

 

Om op de hoogte te blijven van Mechelse nieuwtjes kan je Malinials volgen op FacebookPinteresttwitter en Instagram!

Word zeker lid van de facebookgroep voor alle millennials die wonen, werken of studeren Mechelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s