Charlie goes eco: klimaattop voor jongeren in Mechelen

Afbeelding van We Heart It

De klimaatmars op 2 december en op 27 januari in Brussel met 70 000 betogers en de vele scholieren die wekelijks spijbelen tegen de klimaatopwarming tonen aan dat wij Belgen meer en meer beseffen dat er iets gedaan moet worden aan het lakse klimaatbeleid.

Ook Mechelaars beseffen dit en ook zij kwamen op straat om de Belgische politici wakker te schudden om de broeikasgassen tegen 2030 met 65% te doen verminderen. Die strijd tegen de klimaatopwarming gaat hand in hand met het streven naar een rechtvaardiger migratiebeleid. Zo zouden er tegen 2050 tussen de 250 miljoen en 1 miljard klimaatvluchtelingen zijn. De Mechelaars en Belgen in het algemeen hebben duidelijk een signaal gegeven dat het klimaatbeleid een serieuze zaak is en nu is het aan politici om maatregelen zoals de volgende door te voeren:

  • de subsidies voor fossiele brandstoffen stoppen
  • vliegtuigtickets duurder maken
  • openbaar vervoer gratis
  • Budget vrijmaken voor het klimaat

Nu de klimaatmars ten einde is, lijkt het afwachten tot duidelijke acties van politici en andere regeringsleiders. Mechelen wacht niet langer om met initiatieven te komen en zoals ze al in het verleden heeft getoond (met de Mechelen klimaatneutraal campagne) is ze nog steeds bekommerd om het klimaat. Zo wordt komende zaterdag 1 februari een pop-up protestborden bricolageatetlier georganiseerd in de Mechelse academie en kan je volgende week woensdag 6 februari om 12U30 naar de Mechelse klimaattop op het stadhuis.

Wacht dus niet langer om het lakse klimaatbeleid een halt toe te roepen en schrijf je in voor de klimaattop op woensdag 6 februari om 12U30 aan het stadhuis zodat Mechelen jouw ideeën kan horen. Wat verwacht jij? Wat wil je zelf doen? Wat kan er nog gedaan worden om verder te werken aan een klimaatneutrale stad? Het is jouw moment om te shinen! Vergeet zeker #malinials niet te delen zodat jouw ideeën ook op sociale media verspreid kunnen worden.

 

Om op de hoogte te blijven van Mechelse nieuwtjes kan je Malinials volgen op FacebookPinteresttwitter en Instagram!

Word zeker lid van de facebookgroep voor alle millennials die wonen, werken of studeren Mechelen.

Geschreven door Charlotte Vermeulen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s