Het Mechels studentenleven: onze favoriete studieplekjes in Mechelen

Iedereen heeft wel zijn eigen manier om te studeren; in de zetel, op bed, aan een bureau, luidop, met muziek, zonder muziek, enzovoort. Ik studeer liever samen met andere mensen om me heen, dan alleen. Daarom zijn gemeenschappelijke studieplekken voor mij de place to go. Ook in Mechelen worden er verschillende stille ruimtes voorzien. Ik som hier mijn favoriete studieplekjes op.

Thomas More Mechelen voorziet verschillende ruimtes waar je samen met andere studenten kan blokken. Op campus De Vest heb je de bibliotheek en op campus Kruidtuin het leercentrum. Daarnaast voorzien ze ook nog enkele lokalen die open zijn van 8u tot 17u. Je moet wel op tijd zijn om een goede plek te kunnen bemachtigen, maar dat is ineens een goede motivatie om vroeg op te staan. Zo heb je nog meer tijd om te studeren. Ook studenten buiten de Thomas More hogeschool, zoals ikzelf, kunnen er terecht. Een extra pluspunt is natuurlijk de cafetaria waar je altijd iets lekkers kan kopen.

De openingsuren (let op: gewijzigde openingsuren gedurende de vakanties en blokperiodes):

Campus De Vest

 • Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag: 8.30u tot 16.00u
 • Dinsdag: 8.30u tot 18.00u

Campus Kruidtuin

 • Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag: 8.30u tot 16.30u
 • Dinsdag: 8.30u tot 18.30u
 • Zaterdag: 8.30u tot 13.00u

CREATIEVE WORKSHOPS VAN SUNKISSED FLOWERS

Stedelijke Bibliotheek

De stedelijke bibliotheek van Mechelen voorziet ook altijd plaatsen voor studenten om te studeren. Hier moet je zeker op tijd zijn om een goede plaats te bemachtigen. Een pluspunt van de bibliotheek is dat alle handige informatie binnen handbereik is. De bibliotheek is open voor studenten om:

 • Maandag en donderdag: 9.00u tot 19.30u
 • Dinsdag, woensdag en vrijdag: 9.00u tot 17.00u
 • Zaterdag: 9.00u tot 16.00u
 • Zondag: 9.00u tot 12.30u

Studeren met koffie, thee of chocomelk bij de hand en niet teveel andere studenten op je heen? Daarvoor is de Expression voor mij de ideale plek, dicht bij het station en dus vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Het is er ook altijd rustig en gezellig. Meer in het centrum van de stad, vind je Beans, een heel rustige en aangename plek om je cursussen eens te bekijken. Openingsuren:

Expression

 • Dinsdag en woensdag: 9.00u tot 22.00u
 • Donderdag, vrijdag en zaterdag: 9.00u tot 00.00u
 • Zondag: 9.00u tot 20.00u

Beans

 • Dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: 8.00u tot 17.30u
 • Zaterdag: 8.00u tot 18.00u

Natuurlijk voorziet De Stad Mechelen ook nog enkele andere studieplekken. Daarvoor houd je best de website in het oog. Alvast zeer veel succes met blokken en de examens! We slaan er ons samen wel weer doorheen.

 

En op het einde van deze examenperiode kan je weer goed gaan feesten! In Mechelen zijn dit te perfecte party hotspots!

Afbeeldingsresultaat voor good luck

Kom hier meer te weten over het Mechels studentenleven!

Om op de hoogte te blijven van Mechelse nieuwtjes kan je Malinials volgen op FacebookPinteresttwitter en Instagram!

Word zeker lid van de facebookgroep voor alle millennials die wonen, werken of studeren Mechelen.

Geschreven door Annelies Weyts.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s