Visit Mechelen met Cato: 4 gezellige parken in Mechelen

Zin om een leuke herfst- of winterwandeling te maken? Om je hond ergens anders uitlaten? Of gewoon met de kinderen naar de speeltuin? Dan vind je hier 6 Mechelse parken om op een zondagnamiddag te verkennen.

1. Tivolipark

Eén van de bekendste parken is hoogstwaarschijnlijk het Tivolipark, dit parkt is 11 Hectare groot, heeft een typisch 19e eeuws kasteel, een kinderboerderij, een speeltuin en een hondenwei. Het Tivolipark has it all! In de zomer is er natuurlijk meer te doen, maar in de winter kan je natuurlijk gewoon een gezellige wandeling maken rond het kasteel. Achteraf kan je iets drinken in ‘het huizeke’ van het tivolipark? Het eetcafé kreeg de naam ’t ASS, naar de gelijknamige autismespectrumstoornis.

2. vrijbroekspark

Meer dan 50 hectare groen, een rozentuin, een speeltuin, een grote hondenwei en twee brasseries. Alles bevindt zich op het domein gelegen aan de rand van de stad. De perfecte plaats voor een wandeling of een sportsessie rond de vijver of het hele domein. Voor mensen met hond is dit trouwens ook ‘the place to be’ een mega grote hondewei waar je liefste schat heerlijk kan rondrennen. Ook voor kinderen is er een grote speeltuin gelegen aan het café. Zo kan je als ouder ook even bekomen van je gezellige namiddag uit terwijl je kleine lieverd zich uitleeft op de speeltuin.

3. Botaniek

Midden ‘int stad’ aan het einde van de Bruul vind je de gezellige Botanique. Deze heeft misschien een kleine vijver, een kleinere speeltuin en een kleinere oppervlakte, maar is ideaal voor een gezellige wandeling na een shopuitje.

4. De Nekker (met het Mechels broek)

De Nekker kent waarschijnlijk iedereen, maar ken je ook zijn oorsprong? De naam komt van het woord ‘Nikker’ wat waterduivel of moerasgeest betekend. Volgens de legende zou deze ‘Nikker’ vroeg aan de vijver gewoond hebben en zo de buurtbewoners hebben lastiggevallen. In de legende is het Sint-Rombout die de Nekker verjaagd zou hebben.Op het recreatiedomein zijn verschillende mogelijkheden. Zwemmen in de ‘Nekkerpoel’, skaten in het skatepark, spelen op de binnen en/of buitenspeeltuin of gewoon een wandeling rond het domein, alles kan je doen in de Nekker. Honden zijn in het park zelf niet toegelaten, maar het natuurdomein dat zich aan de overkant van het park bevindt, kan je wel met de hond wandelen

Meer Visit Mechelen met Cato kan je hier terugvinden!

Om op de hoogte te blijven van Mechelse nieuwtjes kan je Malinials volgen op FacebookPinteresttwitter en Instagram!

Word zeker lid van de facebookgroep voor alle millennials die wonen, werken of studeren Mechelen!

Geschreven door Cato Van Poppel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s