Ode aan Luc Deflo

“Te vroeg van ons heen gegaan …”. Een citaat waar elke dag mee moet begonnen worden. Sterfelijkheid is loslaten, geloven is loslaten, maar jouw stad omarmt je nog elke dag in de warme handen van een lezer.

View this post on Instagram

In memoriam : #lucdeflo #bibieper #ieper

A post shared by Bibliotheek Ieper (@bibieper8900) on

Ik moest dit ontvangen via een onnozel krantenartikel, kouder dan dat kon het haast niet. Toch namen emoties de bovenhand vanwege het besef dat je er niet meer bent, zo’n jong talent. Nog zeker tien boeken zouden bovenop je majestueuze oeuvre eindigen, verbolgen in de eeuwigheid. Maar geen zorgen, dat zullen ze nog steeds, want jouw Naakte Zielen en Intifada zullen tijdloos de Vlaamse literatuur belichten.

Want dat deed jij zeker, licht en hoop geven aan alles wat met boeken te maken had. Je verhief de misdaadthriller tot nieuwe, ongekende stratosferen. Het was geen wie-vraag, maar waarom? Het is een vraag dat zelfs op deze eigenste moment na jouw verhalen blijft nazinderen, want er is een einde aan gekomen. Ik had me ook vaak afgevraagd wat jouw gedachtegangen bevatten toen je zelf dat verschrikkelijke nieuws te horen kreeg. Ik weet zeker dat ze zouden omschreven worden met even harde en gladde woorden, wit glanzend marmer in het maanlicht.

Donkere sferen waren jouw handelsmerk, vast gesmolten in de hoofden van slachtoffers en daders. Jouw veelvuldigheid tekende geschiedenis naast Herman De Coninck en Albert van Hoogenbemt, andere legenden die voortleven op papier en als sterretje boven onze geliefde toren. Hou je warm daarboven, Luc, wij zullen je altijd blijven lezen.

 

Om op de hoogte te blijven van Mechelse nieuwtjes kan je Malinials volgen op FacebookPinteresttwitter en Instagram!

Word zeker lid van de facebookgroep voor alle millennials die wonen, werken of studeren Mechelen!

Geschreven door Nick L’heureux.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s