MONOPOLY: wie plaatst de eerste hotels in de straten van Mechelen?

Het bekendste bordspel ter wereld heeft sinds kort de Mechelse editie in de winkelrekken! Al sinds eind augustus kijken veel maneblussers uit naar het moment dat ze deze Monopoly kunnen spelen. Het spel is enorm populair onder de Mechelaars, waardoor de oplage al snel werd verdubbeld tot wel 4000 bordspelletjes.

Ook Jonathan van de Spelfanaat heeft dit spel al gespeeld: “Het spel is ongelooflijk populair, zeker in onze winkel. Wat duidt op een chauvinistisch gevoel onder onze Mechelaars. Ergens diep vanbinnen willen wij allemaal de brouwerij het Anker kopen, en er een hotel op beginnen bouwen, denk ik (lacht). Een waar hebbeding voor een collector en vooral trotse Mechelaar. Hij is tevens ook origineel, want als je teveel Carolus drinkt, moet je de bank 50 geldstukken. Zo vind ik persoonlijk de kans en algemeen fonds kaarten echt geweldig!”

Monopoly staat bekend om het nostalgische bordspel waarbij er uiteindelijk één winnaar is, diegene met het meeste vastgoed. Hierbij is het belangrijk dat je als speler snel kunt kopen, verkopen, onderhandelen en ruilen om de ultieme rijkdom te behalen. Naast tactiek heb je ook de nodige portie geluk nodig om dit spel te winnen. Monopoly is niet voor niets één van de best verkochte spellen ter wereld!

Het doel van Monopoly is om zo veel mogelijk te bouwen. Dit behaal je het snelst door straten te kopen, verblijft er een andere speler op jouw straat? Dan moet hij of zij aan jou huur betalen. Die straten zijn verdeeld in gekleurde groepen, vanaf de moment dat jij een volledige kleur bezit, kan je huizen en hotels beginnen bouwen.

Volgens Lesly, een Malinial, geeft deze Monopoly een gevoel van vertrouwen. Dit omdat het je alles zo goed kent en je dit je mentaal en levendig kunt voorstellen. Door dit spel te spelen voelde Lesly zich echt een “part of Mechelen”!

In deze versie van Monopoly reflecteren de straten als iets wat bekend staat in onze Dijlestad. Zo is Den Bruul de duurste straat en hebben de Mechelaars via een poll gekozen om Brouwerij het Anker op het bord te zetten.

Er zijn leuke typisch Mechelse elementen in het bordspel verwerkt. Zo kan je een wandeling maken in de stadsparken, kan je met de boot varen op de Binnendijle, je kan shoppen in Den Bruul, je kan gaan kuieren door het Begijnhof, een pintje drinken in het Anker en nog veel meer…

De ligging van de Monopolystraten zijn typisch. Zo liggen de stadsparken, de deelgemeentes de historische gebouwen en de winkelstraten verdeeld in hun eigen kleurgroepen. Om overal te raken kan je met de boot, fiets, trein of stadsshuttle gaan. Leuke extraatjes zijn dat als je richting Walem rijd je, zoals vele Mechelaars, eerst de gevangenis moet passeren. De parkeerplaats is, net zoals in Mechelen, vlakbij Opsignoorke onder de Grote Markt gelegen en de shoppingshuttle brengt ons met plezier naar de Ijzerleen en Den Bruul!

Ook de kanskaarten en het algemeen fonds zijn typisch voor onze stad. Zo tracteer je je vrienden op tickets voor Plancekendael, betaal je je blauw aan een avondje Gouden Carolus drinken, supporter je voor je favoriete voetbalclub, bezoek je Kazerne Dossin, treed je op op Maanrock of vier je Sinte Mette.

 

Om op de hoogte te blijven van Mechelse nieuwtjes kan je Malinials volgen op FacebookPinteresttwitter en Instagram!

Word zeker lid van de facebookgroep voor alle millennials die wonen, werken of studeren Mechelen!

Geschreven door Epiphani Cuypers.

 

 

Een gedachte over “MONOPOLY: wie plaatst de eerste hotels in de straten van Mechelen?

  1. Pingback: To shop: de spelfanaat – Mechelen voor Millennials

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s