Visit Mechelen met Cato: 5 redenen om naar Mechelen te komen

Mechelen is niet alleen een toffe plek om te wonen, maar het is ook de ideale trekpleister voor toeristen! Dit zijn onze 5 redenen om meteen een citytripje naar Mechelen te plannen!

1. Ons stadsbier

De Gouden Carolus wordt ook wel ‘Het Goud van Mechelen’ genoemd en dat is niet voor niets. De Gouden Carolus wordt gebrouwen in de brouwerij ‘Het Anker’ en kan in de meeste Mechelse cafés gedronken worden. De naam vindt zijn oorsprong bij Keizer Karel met name de gouden muntstukken uit de 16e eeuw. De alcoholpercentages variëren, maar beginnen vanaf 8°. Gouden Carolus heeft ook verschillende prijzen gewonnen zoals verschillende keren goud op de World Beer Awards.

Wat zijn we toch trots op onze gouden drank. Ook Maneblusser is een bier van ‘Het Anker’. Vermeld naar de naam die met in de 17e eeuw aan de Mechelaars gaf. Ook dit bier kan in de meeste Mechelse cafés gedronken worden en heeft een percentage van 5,8°.

2. Onze hotspots

Als je geen bierliefhebber bent kan je natuurlijk onze hotspots in Mechelen bezoeken. Mechelen heeft een ruim aanbod aan cafés en restaurants die geschikt zijn voor iedereen. Op de Vismarkt, maar ook op de Grote Markt vind je verschillende cafés die je cocktails, wijn, bieren of iets anders kunnen aanbieden. De Ijzerenleen is dan weer de broedplaats van verschillende nieuwe en goede restaurants.

Meer hotspots kan je hier terugvinden.

3. De Binnedijle

De Binnendijle, de levensader van Mechelen.

De rustgevende Binnendijle die door de stad loopt zorgt voor gezelligheid.

Een wandelingetje op het Dijlepad of een boottochtje kunnen iedereen wel bekoren. De oude huisjes en gevels zorgen voor de historische weerspiegeling van de stad in zijn vroegere jaren. Met uitleg van de gidsen leer je de hele geschiedenis zonder je te vervelen.

5. Onze Sint-Romboutskathedraal

Dé grote trots van Mechelen is uiteraard de Sint-Romboutskathedraal. Als je naar Mechelen komt moet je dit uiteraard bezocht hebben. Na 500 treden kan je genieten van een prachtig uitzicht over de hele stad en reikt het zich op een goede dag bijna tot Brussel. Je kan gebruik maken van een gids, maar je kan dit uiteraard ook zelf verkennen. Met je hoofd in de wolken op de toren van Mechelen.

5. En de vele historische plekjes

Naast de Sint-Romboutskathedraal heeft Mechelen nog verschillende andere historische trekpleisters. Het Hof Van Busleyden werd onlangs vernieuwd en kan je ook bezoeken. Ook de verschillende schattige Begijnhofjes en kerken hebben hun historische waarde in Mechelen.

Hier kan je meer geschiedenis over Mechelen terugvinden.

Hier kan je meer info vinden over de app van Visit Mechelen.

Hier kan je meer Visit Mechelen met Cato vinden!

Om op de hoogte te blijven van Mechelse nieuwtjes kan je Malinials volgen op FacebookPinteresttwitter en Instagram!

Word zeker lid van de facebookgroep voor alle millennials die wonen, werken of studeren Mechelen.

Geschreven door Cato Van Poppel.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s