To know: Halloween in Mechelen

Ook in Mechelen vieren we Halloween! Tijdens de week van Halloween maken we ons allemaal zo griezelig mogelijk op voor Halloweenfeestjes en evenementen. Wij geven jou de gruwelijkste Halloweenverhalen!

 

Om jullie voor te bereiden hebben Malinials en Mysterieus Mechelen de handen in elkaar geslagen om jullie te waarschuwen! Want ook in Mechelen wordt er gespookt…

We beginnen eerst met een verhaal dat plaats vindt aan de Sint-Janskerk, hier kun je het altijd horen spoken. Zo was er op een nacht een man die langs deze beruchte kerk liep. Opeens zag hij daar 2 kopkes in een hoek aan de kerk dansen. De man werd nieuwsgierig en ging dichterbij… de 2 kopkes vlogen naar omhoog! Hij werd zo bang dat hij wegliep, maar dat hielp niet veel, aangezien hij achtervolgd werd door een vreemde gedaante terwijl hij paardengetrappel hoorde. Toen hij uiteindelijk thuis aankwam was de gedaante verdwenen…

 

 

We waarschuwen u ook voor deze plekken in Mechelen: aan het ‘Tongske’, de plek waar de Dijle en de Nete samenvloeien, wordt er gespookt. Iedere nacht zwerft hier de geest van een “wit wief” rond die u meelokt naar het water en doet verdrinken.

Als laatste moet je ook oppassen voor de Nekker, Mechelaars kennen hem als een zwarte waterduivel dat van gedaante kon veranderen. Vele mannen hebben geprobeerd hem te vangen, maar dit is nooit gelukt geweest en velen van hem zijn niet meer thuis gekomen.

Wil je meer weten over deze verhalen en andere griezelige verhalen uit onze stad? Schrijf je dan zeker in voor een gidswandeling met mysterieus Mechelen!

https://www.facebook.com/groups/Mechelseboot/permalink/1457519790992239/

Meer cultuur over Mechelen kan je hier terugvinden.

Om op de hoogte te blijven van Mechelse nieuwtjes kan je Malinials volgen op FacebookPinteresttwitter en Instagram!

Word zeker lid van de facebookgroep voor alle millennials die wonen, werken of studeren Mechelen.

Geschreven door Epiphani Cuypers.

 

 

Een gedachte over “To know: Halloween in Mechelen

  1. Pingback: VISIT MECHELEN: 5 redenen om naar Mechelen te komen – Mechelen voor Millennials

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s