Visit Mechelen met Cato: 6 toffe plekjes om iets te gaan drinken

Ben je op zoek naar een gezellige plek om een avondje met vrienden door te brengen, wil je gewoon even bekomen van een drukke werkweek met collega’s of kom je op bezoek in Mechelen? Dan vind je hier 6 ultrageschikte plaatsjes. Voor ieder wat wils en in het centrum van Mechelen.

1. Bar Makadam

In het vroegere ‘Als ik mijn ogen toedoe ben ik in Honoloeloe’ bevindt zich nu ‘Bar Makadam’. De gezellige bar met meer dan 70 soorten bier is ‘the place to be’ voor bierliefhebbers en ontdekkers. Ook hun cocktails, hapjes en uitzicht op de grote markt kunnen iedereen wel bekoren. Voor een gezellige (zondag) namiddag of avond met vrienden of collega’s ben je hier aan het juiste adres.

Openingsuren:

Ma: gesloten

Di-Woe-Do: 11u-00u

Vrij: 11u-01u

Za: 10u-01u

Zo: 10-19u

Grote Markt 11, 2800 Mechelen

2. De Gouden Vis

View this post on Instagram

Afternoon beers

A post shared by Marc Neys (@musicfrom_n_oo_ne) on

Een van de bekendste caféetjes in Mechelen is ‘de Gouden Vis’. Dit is hét stamcafé van jong en oud. De leeftijd van de mensen die zich in het café vertoeven is al even gevarieerd als hun kaart. Van Carolus Trippel tot Somersby, elke klassieker is van de partij. Hun gezellige terras met uitkijk op de Dijle is perfect voor een gezellige avond met vrienden.

Openingsuren:

Elke weekdag geopend vanaf 11u

Za: vanaf 10u

Zo: Vanaf 14u

Nauwstraat 7, 2800 Mechelen

3. Bar Popular

Om te genieten van de Indian summer ben je bij ‘Bar Popular’ aan het juiste adres. Cocktails en nacho’s met lichtpikante dip is het starterspakket van een heerlijke avond of namiddag met vrienden. Het terras bevindt op de vismarkt met uitkijk op de Dijle en de Korenmarkt. Hun gekleurde sfeerverlichting laten je al snel denken dat je op vakantie bent en zeg nu zelf, niets is beter dan dat gevoel van vakantie telkens opnieuw te beleven.

Openingsuren:

Zo-Ma-Woe: 12u-01u

Do-Za: 12u-4u

Vismarkt 1, 2800 Mechelen

4. Unwined

Dé bar voor wijnliefhebbers in Mechelen is ongetwijfeld ‘Unwined’. Dit is een gezellige en moderne bar met een talrijk aanbod aan wijnen. Ook hun originele en lekkere hapjes passen perfect in het plaatje van een ‘afterworkdrink’. De Unwined bevindt zich tussen het Margaretha van Oostenrijkstandbeeld en de Sint- Romboutskathedraal.

Openingsuren:

Ma: gesloten

Di-Do: 17u-00u

Vrij-Za: 12u-00u

Zo: 15u-22u

Steenweg 22, 2800 Mechelen

5. Kuub

View this post on Instagram

Yummie! 😍

A post shared by Malinials (@malinials) on

Het Cultuurcafé in Mechelen bevindt zich op het cultuurplein. De strakke en gouden kubus boven het café is bovendien dé eyecatcher van het plein. Voor een gezellig terrasje in een Pinterest getinte sfeer ben je hier aan het juiste adres. Hun kaart is doorgaans gevuld met typisch Mechelse bieren uit van de brouwerij ‘Het Anker’. Ook liefhebbers van aperitieven en cocktails zullen hier wel iets lekkers vinden. Op hun podium vinden er ook verschillende amuserende activiteiten plaats.

Openingsuren:

Di-Do: 12u-00u

Vrij: 12u-2u

Za: 8:30u-2u

Zo: 8:30u-00u

Minderbroedersgang 3A, 2800 Mechelen

6. Cuba Libre/Sotskop

De Cuba Libre is éen van de weinige cafés met kelder in Mechelen. De gezellige sfeer en hun tof terras kan iedereen wel bekoren, want zeg nu eerlijk niets is beter dan nostalgische verhalen ophalen of stoom aflaten over je drukke werkweek in een gezellige omgeving Ook doen zijn regelmatig evenementen zoals karaokeavonden, speeddates,filmavonden en dansparty’s. Ideaal voor een zotte vrijdagavond!

Openingsuren

Zo-Ma-Di: Gesloten

Woe-Za: 18u-3u

Onze-Lieve-Vrouwestraat 64, 2800 Mechelen

Meer Visit Mechelen met Cato kan je hier terugvinden!

Om op de hoogte te blijven van Mechelse nieuwtjes kan je Malinials volgen op FacebookPinteresttwitter en Instagram!

Word zeker lid van de facebookgroep voor alle millennials die wonen, werken of studeren Mechelen.

Geschreven door Cato Van Poppel.

2 gedachtes over “Visit Mechelen met Cato: 6 toffe plekjes om iets te gaan drinken

  1. Pingback: TOP 5 blogposts #oktober – Mechelen voor Millennials

  2. Pingback: VISIT MECHELEN: 5 redenen om naar Mechelen te komen – Mechelen voor Millennials

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s