Ontdek Mechelen: Wagenoord

De place-to-be waar beginnende ondernemers samen komen. Ben je op zoek naar een gezellige eetbar, een co-workingspace of een eventhal? Klop dan zeker eens aan bij de organisatoren van Wagenoord.

View this post on Instagram

ROMMELMARKT! 😍 #Malinials

A post shared by Malinials (@malinials) on

De naam wagenoord komt vanuit het feit dat ze zich vestigen in de voormalige Festraets garage. We zien hier het woord “wagen”, van auto’s, maar ook voor het zich wagen aan een uitdaging. Je ziet er ook het woord “Noord” in terugkomen, omdat de co-workingspace is gevestigd in Mechelen-Noord. Het laatste woord dat we hebben is “Oord”, Wagenoord is dan ook een oord voor beginnende ondernemers die zich hier vestigen en thuis voelen.

Het project zelf is al één grote co-working. Er was al van voor de oprichting vraag onder jonge ondernemers naar een plaats om samen te werken, en zo begon het verhaal van deze gezellige co-working space. Deze plek is perfect voor beginnende ondernemers die nog aan hun keukentafel werken en op zoek zijn naar een oplossing tussen deze tafel en het huren van een eigen bureau. Maar niet alleen beginnende ondernemers kunnen hier hun ei kwijt, Wagenoord is flexibel toegankelijk. Zo is er iemand die hier komt studeren. Je betaalt er wel voor, maar voor sommige studenten is dit een goede oplossing omdat ze rustiger zitten dan thuis, plus je hebt koffie en thee ter beschikking. Wagenoord ligt in een rustige buurt afgelegen van de drukke stad, toch heeft Sara, één van de oprichters, het gevoel dat de buurt in bloei is.

Naast een co-working space is er ook een eventhal op Wagenoord op de voormalige autowerkplaats van 550 vierkante meter. De oprichters van Wagenoord hebben deze zaal gelaten zoals het was, zodat eventplanners een zaal hebben waar ze van nul af aan kunnen beginnen met de organisatie van hun evenement. Alle basisvoorzieningen zoals verwarming en zelfs een cateringluik zijn voorzien. Gezien het een oude garage is, is het perfect mogelijk voor foodtrucks en vrachtwagens om binnen te rijden in de hal. Deze zaal wordt vooral aan bedrijven verhuurd.

Naast het verhuren van deze zaal, organiseert Wagenoord er in de toekomst ook zelf evenementen. Zo willen ze elke vrijdagavond een klein feestje houden met de ondernemers die hier komen werken. Ze zijn ook op zoek naar organisatoren om workshops te organiseren in hun co-workingspace.

Wagenoord is niet alleen werken, maar ook eten. Ze hebben een kleine ruimte waar je gezellig kan eten. Jente voorziet fijne gerechtjes, je kan ervoor kiezen de tafel vol te laten zetten en te doelen, of je gaat voor je eigen bord en houdt alles lekker voor jezelf. De keuken is ‘s middags en ‘s avonds open van maandag tot vrijdag. Wagenoord vraagt wel om vooraf te reserveren.

Voor de co-workers is er ook een brooddoosformule aan een democratische prijs. Hiermee willen de organisatoren de afvalberg verkleinen, en ervoor zorgen dat de mensen die hier werken toch hun magen kunnen vullen zonder iedere middag uitgebreid op restaurant te gaan!

Kortom, Wagenoord is de perfecte plek om te werken, te eten en/of om een evenement te organiseren!

Meer info en evenementen kan je hier terugvinden:

https://nl-nl.facebook.com/wagenoord.mechelen/

https://www.instagram.com/wagenoord.mechelen/

http://www.wagenoord.be/

Ontdek hier meer over Mechelen.

Om op de hoogte te blijven van Mechelse nieuwtjes kan je Malinials volgen op FacebookPinteresttwitter en Instagram!

Word zeker lid van de facebookgroep voor alle millennials die wonen, werken of studeren Mechelen.

Geschreven door Epiphani Cuypers.

 

2 gedachtes over “Ontdek Mechelen: Wagenoord

  1. Pingback: TOP 5 blogposts #oktober – Mechelen voor Millennials

  2. Pingback: Goede examens! – Mechelen voor Millennials

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s