Het Mechelse studentenleven: bij welke Mechelse studentenvereniging laat jij je dopen?

Men spreekt vaak over het studentenleven in Leuven, Gent of Antwerpen, maar we hebben wel ook een boeiend studentenleven in Mechelen. Één ding weet je al zeker: je komt sowieso terecht in een hechte vriendengroep dat aanvoelt als een hechte familie.

Geen nood! Alle verenigingen houden zich aan het doopcharter van Thomas More! Vervallen producten zijn verboden en bieten.

1. Intermedia

De eerste vereniging waarbij je je kan laten dopen is Intermedia, een studentenvereniging die zich focust op studenten journalistiek, communicatiemanagement, MEB, interieurvormgeving en toegepaste architectuur.

Naast de TD’s en FAC’s zal een Intermediastudent ook wat educatie meekrijgen, zo organiseert Intermedia lezingen, workshops en kan je televisieopnames bijwonen. Dit semester kan je bijvoobeeld een rondleiding volgen bij VRT en trek je samen met de vereniging naar Gameforce.

Dit allemaal geeft je dat je na je studententijd de zotste feesjes hebt meegemaakt, interessante connecties hebt gemaakt voor je toekomstige carrière en vrienden hebt gemaakt voor het leven.

Maandag 1 oktober kan je je bij Intermedia laten dopen om 16 uur. Het preasidium beseft dat studenten bang zijn voor een doop, daarom maken ze deze zo toegankelijk mogelijk. Ze willen iedereen de kans geven om deel uit te maken van een studentenvereniging.

Tijdens de doop zal je met de andere bieten (studenten tijdens hun studentendoop) doorheen Mechelen trekken terwijl je spelletjes speelt en een beetje vuil zal worden. Geen zorgen, vervallen producten en look zijn verboden! Daarna kan je je douchen en sluit je af met een FAC, waarbij je samen kan drinken, gezellig kan napraten en elkaar beter kan leren kennen.

Inschrijven kan je doen via de Intermediawebsite.

2. Retabo

Hierna komt de Retabodoop, Retabo is een toffe en hechte Mechelse studentenvereniging. Iedereen is hier welkom, ongeacht zijn of haar studierichting, geaardheid of afkomst. Daarom is Retabo een vereniging waarbij je in een familie terechtkomt waarop je dag en nacht op kan rekenen.

Daarnaast organiseren ze leuke activiteiten waarbij schachten (studenten die gedoopt zijn maar nog geen ontgroening hebben gehad, studenten in hun eerste jaar in de vereniging) gratis binnen mogen.

Tijdens de doop, op 4 oktober, zal je met alle bieten verzamelen in De Planeet, het clubcafé van Retabo. Hierna volg je een tocht doorheen Mechelen en wordt je onderweg vuil gemaakt. Uiteindelijk kom je aan bij De Club waar de doopcantus door zal gaan, hier zal je je laatste doopopdracht uitvoeren en wordt alles tot een goed einde gebracht.

Inschrijven kan je via het doopevenement op Facebook.

3. Toeristika

Je kan je ook laten dopen bij Toeristika, dit is de oudste en grootste studentenvereniging van Mechelen. Hierdoor zie je de kleuren van Toeristika overal: in de schoolgangen, op studentenevenementen, op feestjes en zelfs in de trein.

Het feit dat dit de oudste vereniging is maakt Toeristika uniek, hierdoor komen er veel afgestudeerden nog naar de TD’s en kunnen ze zelfs bouwen op hun Peter Marcel! Je zal geen spijt hebben al je je bij Toeristika laat dopen omdat je investeert in een hechte vriendschap.

De doop zal doorgaan op 9 oktober om 12 uur in Boesj. Deze zal doorgaan zoals jij het wilt: ben je braaf, dan zal het Preasidium braaf zijn tegen over jou. Maar als je luidruchtig bent zullen ze hier ook luidruchtig op reageren.

Inschrijven kan door je voor- en familienaam, studierichting (alle richtingen welkom!) én geboortedatum door te sturen naar toeristika@hotmail.com!

4. Educa

Als laatste kan je je laten dopen bij Educa, een vereniging die zich focust op de lerarenopleiding. Naast de nodige portie plezier kom je ook hier terecht in een familie.

Onder het motto “samen sterk”, wordt er samen gewerkt aan studies en stageplaatsen. Daarnaast is er altijd plek voor een goede babbel. De vereniging zal er alles aan doen zodat jij jouw studies perfect af kan ronden.

View this post on Instagram

I know da wae to the meme TD

A post shared by Educa (@hoogstudentenvereniging_educa) on

Educa is een groep van studenten met verschillende karakters, ideeën en visies, maar ondanks deze verschillen kunnen ze zich samen amuseren en één grote familie zijn waarop je altijd kan rekenen.

Als je je laat dopen bij Educa, zorgen zij er zeker voor dat jouw studententijd de beste periode is van jouw leven! Daarnaast zal je sociaal op een positieve manier groeien.

De doop valt op 12 oktober vanaf 15 uur aan Campus Kruidtuin. Hierbij zal er gedanst, gezongen en gelachen worden met de nodige portie vuiligheid en toffe doopopdrachten. Inschrijven kan je doen via deze link.

Kom hier meer te weten over het Mechels studentenleven!

Om op de hoogte te blijven van Mechelse nieuwtjes kan je Malinials volgen op FacebookPinteresttwitter en Instagram!

Word zeker lid van de facebookgroep voor alle millennials die wonen, werken of studeren Mechelen.

Geschreven door Epiphani Cuypers.

2 gedachtes over “Het Mechelse studentenleven: bij welke Mechelse studentenvereniging laat jij je dopen?

  1. Pingback: Een terugblik op 2018 – Mechelen voor Millennials

  2. Pingback: To party: het beste café van Mechelen – Mechelen voor Millennials

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s