HOTSPOTS: 10 plaatsen in Mechelen waar je gegarandeerd een leuke foto kunt maken

Nood aan inspiratie voor een nieuwe instagrampost? Leuke achtergrond nodig voor je nieuwe profielfoto? Kom naar Mechelen en je vind het allemaal: van toeristische trekpleisters tot verborgen parels in kleine steegjes waar je nog nooit van gehoord hebt.

1 Sint romboutstoren / Grote Markt

De huizen op de Grote Markt zijn gebouwd in verschillende tijden en in verschillende stijlen, zoals renaissance uit de zestiende eeuw en rococo uit de achttiende eeuw. Dit zorgt voor een heel mooi beeld, welke kant van de Grote Markt je ook kiest. Vanop de Grote Markt heb je ook het mooiste zicht op de Sintromboutstoren

2 Dijlepad

View this post on Instagram

#mechelen #dijlepad

A post shared by travelling.with.iris.and.david (@travelling.with.iris.and.david) on

Het Dijlepad loopt volledig door het centrum over de Dijle. Langs het Dijlepad ontdek je de achterkant van alle oude huizen die gebouwd zijn langs de rivier.

3 Onze-Lieve-Vrouwstraat

Een straatje die Mechelse bezoekers weleens missen dankzij het Dijlepad maar echt wel waard is om te bezoeken is de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Een straatje vol koffiebars en hippe winkels: de etalages vragen gewoon om binnen te springen en het interieur in deze winkels is perfect voor een foto.

4 Haverwerf

Al gehoord van “Het Paradijske”? Zo heet één van de drie opvallende huisjes op de hoek van de Haverwerf. In het midden staat De Duiveltjes, een van de mooiste houten gevels die er zijn. Links staat het huis Sint-Jozef. Deze 3 aangrenzende huizen staan prachtig vlak langs de Dijle.

5 Station en de bruggen aan het station

View this post on Instagram

Bright skies ❤ #2800love #mechelen

A post shared by Eline (@invest.in.rest) on

Het station van Mechelen staat niet meteen bekend als het mooiste station van België. Maar met de juiste filter en de bruggen in beeld waan je je net als in een apocalyptische wereld.

6 Mechels Broek

Voor de mooiste foto’s in de natuur moet je wat verder weg uit de binnenstad en richting Mechels Broek gaan. Je kan er prachtige foto’s nemen maar ook aan vogelspotting doen als dat meer je ding is.

7 Groot begijnhof

View this post on Instagram

FLOWERPOWER 🌷 #LILYLOVER

A post shared by LAURENCE Rosa Dedeurwaerder (@laurenceddw) on

UNESCO werelderfgoed in Mechelen, en toch heb je er misschien nog niet van gehoord. Het groot Begijnhof in Mechelen bestaat uit steegjes met prachtige kleine begijnwoningen. Het werd gebouwd in 1560 en zo voelt het ook een beetje om door deze straten te lopen.

8 Ijzerenleen

Op de Ijzerenleen vind je imposante gevels, mooie winkels en gezellige café’s. Ook een van de oudste stadhuizen van Vlaanderen kun je hier vinden.

9 Martinshotel Patershof

Een luxehotel dat zich bevind in een omgevormde kerk. De kamers zijn nog zeer origineel gebleven en dankzij de gekleurde glas-in-loodramen kan je unieke foto’s nemen.

10 Kruidtuin Mechelen

View this post on Instagram

Puppet warp them haters

A post shared by S i e m e (@siemehermans) on

Winter, zomer, lente of herfst: de Kruidtuin ziet er altijd prachtig uit op foto’s. Het brugje dat zich in het park bevind is zeker een aanrader.

Waar in Mechelen trek jij het liefste foto’s?

 

Geschreven door Hélène Van Droogenbroeck

Volg Malinials zeker op Facebook en Instagram!

Hélène schreef dit artikel als examenopdracht. Heb jij ook een opdracht waarbij er een artikel over Mechelen geschreven moet worden? Dan mag je dit zeker een mail naar malinials.mechelen@gmail.com sturen! Wie weet komt jouw opdracht wel op onze blog! 

 

3 gedachtes over “HOTSPOTS: 10 plaatsen in Mechelen waar je gegarandeerd een leuke foto kunt maken”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s