HOTSPOT: De spelfanaat

“Een uit de hand gelopen Hobby” of “the place to be”, zo noemt Jonathan de Spelfanaat. De winkel voor gezelschapsspelen, kaarten of een gezellige dag. Met als doel de mensen aan tafel te brengen zonder elektronica, staat hij altijd klaar voor de mensen. Of het nu is voor een nieuw spel te komen kopen of een spel uit te proberen.

spelfanaat

Bij de Spelfanaat staat het sociaal gebeuren centraal. Dit is ook een van de redenen dat ze gaan verhuizen. De Spelfanaat zal rond oktober kort sluiten zodat ze zich kunnen verplaatsen naar Putsesteenweg 17. Hierdoor zullen klanten meer ruimte krijgen om in de winkel zelf een spel te komen spelen. Ook zal er dan meer parkeerruimte zijn vergeleken met de huidige locatie.

De keuze voor Mechelen was snel gemaakt. Beide vader en zoon zijn van Mechelen en kennen de stad goed. De twee plaatsen bij uitstek zijn voor Jonathan De Gouden Vis, zijn stamcafé, en uiteraard de Spelfanaat. Daarbuiten gaat hij ook graag eens naar buiten in een van de parken. Zo zegt hij voor een picknick of een boek te lezen:

“ik zet mij eens graag neer om een boek te lezen, je ziet niet veel mensen dat nog doen. Blijkbaar ben ik nog een van enige mensen die dit wel doet (lach).”

spelfanaat 2

Een spel dat zeker opvalt, is El Grande. Het spel bestaat al sinds 1996 en heeft toen ook de Duitse spellenprijs gevonden. Het is een wiskundiger spel maar hij raadt het zeker aan.

“Don’t judge a book by it’s cover” kan ook gezegd worden over spellen. Wanneer een spel minder aantrekkelijk eruit ziet kan het soms iets langer blijven liggen, maar laat dit je zeker niet tegenhouden. Misschien ontdek je wel een klein wondertje.

spelfanaat 3

De Spelfanaat ontvangt klein of groot, oud en jong, iedereen is welkom. Het is zeker niet enkel voor families, kinderen of game bord geeks. Iedereen speelt spelletjes en daarom is ook iedereen welkom. Als je zin hebt om te spelen kan je altijd, op dinsdag, komen voor een spelavond (en na de verhuis op nog meer Spelavonden). Wees wel zeker om 5 voor 7 aanwezig zodat om 7u de groepen kunnen ingedeeld worden. Natuurlijk ben je op andere dagen ook welkom om een spel te spelen.

Nog tot 6 augustus loop er een etalagewedstrijd. Jonathan wil graag een nieuw uiterlijk voor de etalage van de winkel. Momenteel kan je de twee draakjes nog terug vinden maar hij en zijn vader willen iets anders. Ze bestaan al bijna 15 jaar en vragen aan de mensen om met een creatief idee te komen. De winnaar krijgt dan ook een bon van 50 euro en de eeuwige roem van op de ramen te staan. Er is slechts één regel: geen dobbelstenen, voor de rest zijn alle creatieve hersenspinsels welkom!

Meer info: https://www.facebook.com/SpelfanaatMechelen

https://www.spelfanaat.be/

huidig adres:

Keizerstraat 21
2800 Mechelen
Tel: 015/34.59.07

E-mail: mechelen@spelfanaat.be

Wat is jouw favoriete spel?

 

Geschreven door Kyra Bulinckx

Volg Malinials zeker op Facebook en Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s