Record aantal bezoekers op Maanrock

De 21e editie van het gratis stadsfestival Maanrock zit er op. De voorbije drie dagen zakten volgens de organisatoren maar liefst 125.000 à 130.000 mensen af naar Mechelen. Maar liefst elf locaties telde het gratis stadsfestival dit jaar. Op die manier is er voor elke Mechelaar wel iets te vinden op het festival.

Het was vrijdag aanschuiven om op de Ijzerenleen te geraken, waar het feestpodium zich bevind. Het festival ging meteen van start met een record aantal bezoekers op vrijdag, waar 15.000 mensen afzakten naar Mechelen om te genieten van de DJ’s op het feestpodium, of om los te gaan op de muziek van Kraantje Pappie. Het nieuwe podium “De Koer”, waar sinds dit jaar elektronische en technomuziek werd afgespeeld, viel ook enorm in de smaak. Mechelen weet goed wat de jeugd wil horen. En ook de regen kon niemand stoppen.

Zaterdag zakten er zo een 50.000 festivalbezoekers af naar Mechelen. Vandaag ook optredens op de Grote Markt, met als headliners ’t Hof van Commerce, Millionaire en Warhaus. Op het Feestpodium waren de beste DJ’s te zien. Afsluiten werd zaterdag gedaan met een groot feestje door Discobar Galaxie. Voor wie deze artiesten niet in de smaak vielen waren er nog veel andere podia, zoals de Theatertuin, een Vrij Podium en zelfs een Stilteplek.

tip: klik op de foto om het filmpje te zien

Op Zondag een bijzonder mooi moment op de Grote Markt, wanneer Niels Destadsbader heel Maanrock doet wegsmelten door Anouk, een meisje met het syndroom van down uit Mechelen, op het Groot Podium te vragen.

Deze dag zakten nog eens 60.000 à 65.000 mensen af naar de Dijlestad. Op de laatste festivaldag scanderen de Mechelaars gezamenlijk “ban de paraplu”, want die stonden blijkelijk overal in de weg. Maar ook de regen kreeg de Dijlestad niet stil vandaag, met het grootste aantal bezoekers dankzij een line-up van onder andere Rob De Nijs, De Kreuners en Discobaar A Moeder op de Grote Markt, maar ook wat variatie op het Feestpodium met Goe Vur In Den Otto, Stikstof en Ed&Kim. https://twitter.com/ThijsVerbeurgt/status/1033980109986979840https://twitter.com/ThijsVerbeurgt/status/1033980109986979840

Geschreven door Hélène Van Droogenbroeck

Volg Malinials zeker op Facebook en Instagram!

Hélène schreef dit artikel als examenopdracht. Heb jij ook een opdracht waarbij er een artikel over Mechelen geschreven moet worden? Dan mag je dit zeker een mail naar malinials.mechelen@gmail.com sturen! Wie weet komt jouw opdracht wel op onze blog! 

 

 

2 gedachtes over “Record aantal bezoekers op Maanrock”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s