Miss Malinial van de maand: Lisa

Iedere maand zetten wij een Malinial in de kijker! Aangezien we in September allemaal kijken naar Miss België komen er deze maand 3 kandidates aan het woord! Vandaag komen we meer te weten over de miss België kandidate Lisa.

Waarom heb je je ingeschreven voor Miss Fashion?

Ze zeggen altijd: “Je moet je dromen volgen”. Wanneer mensen mij als kind vroegen wat ik later wou worden, antwoordde ik vastberaden “prinses”. En ik denk dat een kroontje bij Miss België daar het dichtst in de buurt zou komen. Het extra duwtje in de rug kreeg ik van mijn kotgenoten, dat was het moment dat ik een advertentie zag passeren om je in te schrijven. Eerst nam ik dit niet zo serieus. “Wat is de kans dat ik geselecteerd wordt?”, dacht ik dan. Na mijn eerste ontmoeting met de jury, nam ik de verkiezing al veel serieuzer op. Mijn kinderdroom werd weer ‘wakker’. Het was officeel, het mocht komen. Tijd om de familie in te lichten!

Wat hoop je te bereiken?

Als eerste wil ik graag nieuwe mensen leren kennen. Ik ben een sociaal persoon en de kans om nieuwe contacten te leggen laat ik niet zomaar aan mij voorbij gaan. Verder hoop ik om ervaring op te doen voor in de toekomst. Misschien op langere termijn het pad van Goedele Liekens opgaan, namelijk naambekendheid. Zelf studeer ik ook psychologie en ik kijk enorm naar haar op, een echt voorbeeld. Net als Goedele heeft gedaan, studeer ik aan de VUB en wil ik eveneens mijn studies toespitsen naar de klinische kant. Maar dit laatste zien we wel weer met de tijd. Mijn hoofddoel is al bereikt, nieuwe mensen leren kennen.

Wat denk je dat je voor anderen kan betekenen?

Ik hoop om anderen te laten inzien, dat als je iets heel erg graag wilt, en je er volledig voor wil smijten, dat het dan mogelijk is. Ik heb geen ervaring in de missenwereld, dit is mijn eerste missverkiezing (op miss elegantie van deze zomer na). Ook wil ik met mijn deelname de doorsnee vrouw in België vertegenwoordigen. Enerzijds omschrijf ik mezelf niet als een ‘magere plank’, maar ik ben ook geen vollere vrouw. Ik ben iets tussenin, wat ik juist zo leuk vind om mee te geven aan het publiek.

Naar wie kijk je op? Waarom?

In het pad naar Miss België kijk ik op naar Goedele Liekens. Het pad dat zij heeft afgelegd, inspireert mij enorm. Ik heb recent nog een lezing van haar bij gewoond. Ik heb toen veel bijgeleerd. In mijn leven kijk ik het meest op naar mijn lieve mémé. Zij is er altijd al voor mij geweest. Als kind zorgde zij dagelijks voor mij en in elke fase van mijn leven tot nu toe was zij erbij. Verhalen dat mémé vertelt over vroeger interesseren mij enorm. Verhalen over onze familie, over haar werk en huishouden van vroeger, de schoonheidsidealen en hoe deze veranderd zijn. Daarom is de weg naar het kroontje een leuk nieuw verhaal om te vertellen aan mijn lieve mémé.

Wat is uw beeld over de missverkiezing? Zijn er verwachtingen geweest die anders uitgelopen zijn?

Ja, zeker wel. Ik had ten eerste niet verwacht dat ik zoveel tijd in een missverkiezing moet steken. Ik neem mijn deelname serieus en ik wil dit ook zo graag goed doen. Er is elke week wel iets te doen, pas op, leuke activiteiten he. Ik ga er met volle plezier naartoe. Je had de nationale missendag, de uitstap naar Brugge, geld inzameling voor het goede doel, sponsors zoeken en dan nog de vele leuke repetities voor de provinciale finale. Geen probleem, maar zoveel had ik niet verwacht.
De winnares zal ambassadrice worden van ons land. Zij zal deelnemen aan Miss World. De reputatie van België dient dus hoog gehouden te worden. Zowel haar innerlijk als haar uiterlijk zal ieder van ons aanspreken. Vroeger dacht men vaak dat het enkel om het uiterlijk ging. Angeline (Miss België 2018) heeft intussen wel bewezen dat niet alleen the beauty, maar ook the brains erg belangrijk zijn in de missverkiezing. Zij wordt namelijk pilote. Zelf vind ik dit ook belangrijk. De Miss België moet voor mij de doorsnee vrouw van ons land vertegenwoordigen.

Wat was uw meest positieve ervaring binnen de verkiezing?

Het leren kennen van de andere kandidates. Iedereen gaat zo sympathiek met elkaar om. Ik hoop dat er vriendschappen worden gesmeden voor het leven. Hoe leuk zou dat niet zijn? Van concurrentie is er voorlopig nog geen sprake, al heb ik een gevoel dat dat nog veranderd een week voor de finale. Uiteindelijk is iedereen hier voor hetzelfde en diegenen die er niet bij zullen zijn, zullen worden teleurgesteld… Ach, zo gaat dat met missverkiezingen zeker? Hoe we ermee zullen omgaan zal belangrijk zijn voor deze vriendschappen. Ik denk vaak terug aan de daguitstap naar Brugge. Ik was er nog nooit geweest. Proeven van het Belgische culturele erfgoed in combinatie met de kandidates leren kennen, smaakt voor mij naar meer.

Wat denk je van de concurrentie?

Aan concurrentie denk ik nog niet aan. Mijn doel was om nieuwe mensen te leren kennen dus ik ben daar meer mee bezig. Ik ben benieuwd naar de finale, ook van andere provincies, om te zien wat ieder hun talent is en wie doorgaat natuurlijk.

Ik vermoed dat je af en toe in de stad Mechelen gaat shoppen, wat doe je vooral op zo’n typische shopdag?

Vroeger ging ik altijd met mijn ouders winkelen in Mechelen. Papa wachtte dan op café, want shoppen met de vrouwen was veel te vermoeiend. Bij het shoppen startten mama en ik bij het begin van de Bruul, en die gingen we dan helemaal af. Soms doe ik dan wat zijstraatjes, mama was tegen dan vaak al uitgeshopt. Daarna deden we een leuk terrasje of namen we iets om te eten. Meestal was dat bij de Panos, maar af en toe hadden we zin in pasta of Aziatisch eten, dan dwaalden we daar meer naar af. Ik ga nu nog altijd shoppen in Mechelen, maar dat doe ik dan met vriendinnen. Dan gaan we hetzelfde parcour af.

Wat zijn uw favoriete plekjes in Mechelen?

Op mijn nummer 1 staat natuurlijk de Bruul omwille van de leuke winkels. Ook de groene parken hebben het tot in mijn top gemaakt. Ik ga er graag wandelen en zijn vaak een ontmoetingsplaats bij afspraakjes.

Wat is uw favoriete kledingwinkel in Mechelen?

Meestal heb ik wel een vast aantal winkels waar ik binnen ga als ik ga shoppen. In een zotte bui wijk ik van mijn parcours af. Als ik echt een winkel moet kiezen, dan zou ik voor LA Look gaan. In deze winkel vind ik altijd wel iets dat in de mode zit én bij mijn persoonlijkheid past. Een outfit past ook vaak bij je karakter. Iemand die vaak fellere kleuren draagt, zal waarschijnlijk een extravert iemand zijn. Ik vind dit ook zo leuk om te zien bij andere mensen, naar wat ze dragen en bedenk me vaak hoe hun kleerkast eruit zou zien.

Waarom zouden we op jou moeten stemmen?

Mijn schoolparcours was niet altijd even gemakkelijk. In de lagere school werd ik gepest, omdat ik er ‘anders’ uitzag dan andere kinderen vanwege mijn Vietnamese roots. In de middelbare school zocht ik naar wie ik werkelijk was. Dit kwam tot uiting in mijn kledingkeuzes. Was ik iemand die enkel kleedjes droeg? Enkel rokjes? Dan altijd met of zonder kousenbroek? Of toch maar een jeansbroek? Maar een legging zit makkelijker… En wat met sneakers? Of toch maar hakken? Kritiek was er altijd. Dat is er nu nog steeds, maar ik kan er nu veel beter mee omgaan. Als Miss België is het ook wel nodig dat je goed met kritiek kan omgaan. Ik had mijn verschillende fases en ik vond het erg moeilijk om mijn identiteit dan uiteindelijk te vinden. Zoals ik al zei past een outfit bij je persoonlijkheid, maar wat als je niet weet wie je bent? Hoe je je moet gedragen? Ben ik Belg of Vietnamees? Nu ben ik uiteraard uit wie ik ben geworden én wie ik wil zijn. Ik zou graag willen laten zien aan jongere meisjes dat alles uiteindelijk wel goed komt, maar dit vraagt tijd en doorzettingsvermogen. Je zou niet bang moeten zijn om je echte ik aan de buitenwereld te laten zien.

Waar kunnen we op jou stemmen zodat jij onze toekomstige Miss België bent?

Op mij stemmen doe je door een sms’je sturen naar 6665 met als bericht ‘MBX07’. Het kost je 1 euro per sms, maar je kan ook onbeperkt stemmen. De sms voting is nog volop bezig. De finale voor Miss Brussel vindt plaats op 15 september, tot dan kan je nog stemmen. Daarnaast zou het ook heel fijn zijn moest je mijn Facebookpagina leuk vinden: Miss Brussel 2019 kandidate 7 Lisa Verhasselt. Bedankt voor dit super leuke interview!

Lees zeker ook het artikel over Miss Kandidate Inneke en Yana!

Wil jij ook op onze blog komen? Stuur dan snel een leuk tekstje en een foto naar malinials.mechelen@gmail.com .

Volg Malinials zeker op Facebook en Instagram!

 

 

2 gedachtes over “Miss Malinial van de maand: Lisa”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s