Malinial van de maand: Linde

De relatie tussen de manenblussers’ stad en ik is jeugdig van aard. Doch zoals menig andere net ontsprongen liefdesrelatie één vol passie en nieuwsgierigheid.

Ik schrijf dit eerbetoon vanop mijn gezellig terras met uitzicht op het groene park Botanique en een kronkelende Dijle die de stad omvat als een moeder haar pasgeboren kind. We vieren binnenkort ons 2-jarig jubileum, Mechelen en ik. Het is nog een raadsel waar we dit gaan vieren… Keuzestress? In Mechelen valt er altijd iets te beleven. Zeker nu de zomerzon achter de hoek zit te loeren als een stuwende kracht. Die neemt ons mee naar de verborgen parel op dat eiland achter de betoncentrale, naar de fruitige cocktailbar van opnieuw een Aper’eau of naar de dansvloer van een zinderende Cuba Libre zomereditie. Zeker zal het onder de schaduw van die ene toren zijn, die zijn Mechelaars stiekem begluurt en instemmend meeknikt met elke stap die we zetten. Mechelen is een stad voor durvende ondernemers. Hier en daar zie je iets ontspruiten: duurzame initiatieven zijn in en intieme onderduikadressjes met muzikale oeuvres het allerhipst. Ja, jij bent mijn thuis. Misschien ben ik volgens sommigen naïef – kan zo’n superdiverse stad wel bloeien in al zijn uitdagingen? Ik zie mijzelf meer als een dromer, een idealist. Mechelen heeft mij in een optimistische greep en laat mij hunkeren naar het volgende avontuur. Of ligt dat aan het prijswinnend Gouden Carolus biertje in mijn hand? – Linde

Leer hier de Malinial beter kennen!

Om op de hoogte te blijven van Mechelse nieuwtjes kan je Malinials volgen op FacebookPinteresttwitter en Instagram!

Word zeker lid van de facebookgroep voor alle millennials die wonen, werken of studeren Mechelen.

Een gedachte over “Malinial van de maand: Linde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s