Intermedia: Social Media Influencers

Intermedia nodigde op maandag 11 december 2017 Vincent Schroeven uit. Hij werkte al bij VRT, VTM en pukkelpop. Vorig jaar richtte hij ook de digital creative studio Hurae op, zij specialiseren zich in online strategieën , social media campagnes en facebook advertising. Wij hadden vanuit ons team enkele vragen voor hem, maar ook onze trouwe lezers zaten met vragen over social media influencers.

1 Wat is een social media influencer?

een social media influencer is iemand die omwille van zijn bereik, al dan niet in een specifieke groep, een invloed kan uitoefenen. Meestal gaat hij of zij merken promoten die passen bij hun profiel en het profiel van de volgers

2 Hoe word je een social media influencer?

simpel antwoord: zorg dat je zo veel mogelijk volgers hebt in een bepaalde doelgroep, maar of je dan een goede en/of relevante influencer bent, is dan wel de vraag. Voor mij begint het met stap 1: in welk gebied wil je graag influencer zijn? en zorg dan dat je in dat gebied goed bent en stap twee: doe leuke dingen op je kanaal. Maar voor mij is de eerste stap de belangrijkste.

3 Wat zijn volgens jou de “must haves” en de “must do’s” voor een social media influencer? Wat is belangrijk volgens jou?

een grote portie zelfrelativering is al een goed begin en probeer niet te hard, echtheid wordt nog altijd het meeste gewaardeerd.

4 Wat zijn de voordelen van heel het concept over influencers?

als reclame maker kan je samen met hen vaak leuke content maken en dingen maken is voor mij nog altijd het belangrijkste

5 Zijn er ook nadelen?

het is vaak moeilijk om een influencer naar waarde te schatten, het is niet omdat je veel likes haalt dat je een grote invloed hebt …

6 Wat moet een social media influencer zeker overbrengen aan zijn/haar volgers?

echtheid

7 Je vertelde ons dat de social media zijn gebruikers heel goed kent, via cookies zorgt men ervoor dat social media ons beter kennen dan wij onszelf kennen. Wat vind jij van deze evolutie?

het heeft ergens zijn voordelen, omdat je minder geconfronteerd wordt met producten/reclame die je niet interesseren. Langs de andere kant staat de deur ver open voor misbruik … dus ja. het ergste is misschien wel dat onze mening er niet echt toe doet omdat we er zo goed als niets over te zeggen hebben.

8 Je vertelde ons dat veel jonge internetgebruikers minder beïnvloed wordt door reclame, maar wel door social media influencers. Hoe komt dat? Hoe zal dit verder evolueren in de toekomst? Is er nog een toekomst voor de traditionele reclameboodschappen?

jongere mensen worden minder geconfronteerd met de standaard reclame op tv omdat ze daar niet meer naar kijken. ze worden uiteraard beïnvloedt door reclame, zowel influencers als youtube prerolls. Maar reclame verandert constant, nu gewoon wat sneller dan vroeger, omdat er meer opties zijn.

9 Heel veel mensen hebben meer interesse in social media connecties dan in real life connecties. Waarom zou dat zijn? Zal deze trend zich verderzetten in de toekomst of niet?

ik geloof eigenlijk niet dat mensen minder sociaal zijn geworden, dat is iets wat volgens mij bij elke generatie wel eens naar boven komt. Ik ben daar zeker niet in gespecialiseerd, maar menselijk contact zal volgens mij zeker nog een tijd belangrijk zijn, toch zeker totdat de robots ons allemaal uitmoorden.

10 Heb je een gouden tip voor mensen die een social media influencer willen worden.

Doe je ding 🙂

 

Om op de hoogte te blijven van Mechelse nieuwtjes kan je Malinials volgen op FacebookPinteresttwitter en Instagram!

Word zeker lid van de facebookgroep voor alle millennials die wonen, werken of studeren Mechelen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s