Studenten op weekend

Ooit al eens een weekendje weggeweest met je jeugdbeweging, familie en/of vrienden? Wel, ook de vier studentenverenigingen in Mechelen (Intermedia, Retabo, Educa en Toeristika) gaan met hun leden op weekend. Zo leren ze elkaar beter kennen en maken ze samen de meest memorabele dingen mee. Wat gebeurt er zoal op studentenweekend naast de typische activiteiten zoals overnachten in stapelbedden, spaghetti eten en gezelschapsspelletjes spelen? Fasten your seatbelt ladies and gentlemen.

Toeristika: Yne Hermans

Naar waar zijn jullie geweest?

Wij zijn naar Domein Puytvoet in Sint-Niklaas geweest. Het domein ligt helemaal afgelegen in een bos.

Hoe hebben jullie zich, als praesidium, voorbereid?

Onze voornaamste zorg was de nadoop. Om deze te kunnen verwezenlijken moesten we het normale programma van het weekend een beetje omgooien. Vrijdagavond vindt normaal altijd de cantus plaats, maar deze keer organiseerden we een bierpongtoernooi. Zaterdag deden we dan pas de nadoop en de cantus (activiteit waarop we samen zingen en drinken).

Wat was jullie leukste activiteit?

De nadoop: We hebben nog vier nieuwe schachten erbij gekregen op het weekend. Vrijdag konden we rustig kennismaken en op zaterdag was het voor hen dan eindelijk T-Day , de dag dat ze lid werden van Toeristika. We hebben gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheden op het domein waar we verbleven, en hen een leuke maar zware nadoop gegeven.

Wat was het meest memorabele moment?

Terwijl onze vier bieten (leden die nog gedoopt moeten worden) gedoopt werden en allerlei opdrachtjes moesten uitvoeren hielden de overige leden de sfeer erin door een polonaise te dansen of de Marie-Louise te doen in het midden van het domein. Enkele voorbijgangers geloofden niet wat ze zagen. Sfeer gegarandeerd!

Educa: Jelle Dauwe

Naar waar zijn jullie geweest?

We zijn al naar verschillende locaties getrokken, Loenhout, Sint-Niklaas, Brasschaat, Wechelderzande,… Dit jaar zaten we in Lille. Voor ons volgend weekend hebben we ook weer een toplocatie. Ik wil nog niet al te veel verklappen maar laten we zeggen dat we mooie zandkastelen zullen maken…

Hoe hebben jullie zich, als praesidium, voorbereid?

Eens de locatie vaststaat, plannen we onze verschillende activiteiten die we gaan doen.
Zo hebben we vrijdagavond altijd een cantus. Deze zijn altijd vrij stevig dus zaterdagochtend zijn de meesten dan ook nog aan het bekomen. In de namiddag hebben we dan meestal een spocul (Sport en Cultuur) activiteit, zo hebben we bijvoorbeeld al boerengolf en zwerkbal gespeeld. Verder plannen we ook wat we zullen eten zodat we hiervoor op voorhand inkopen kunnen doen. Zo werken we ons lijstje af zodat we niks belangrijk vergeten zoals bijvoorbeeld toiletpapier of handdoeken om mee af te drogen…. Maar we bereiden ons vooral voor op een geweldig weekend dat altijd leuke herinneringen met zich meebrengt.

Wat was jullie leukste activiteit?

Als je het aan onze leden gaat vragen zullen de meesten het boerengolfspel aanhalen als leukste activiteit. Zelf was ik daar niet bij, maar als ik de verhalen hoor kan ik hen geen ongelijk geven.

Wat was het meest memorabele moment?

Dit blijft toch wel de bierkoning- en koningincantus . Ik moest toen mijn lint doorgeven. Jammer, want het weekend dat ik bierkoning ben geworden, blijft voor mij het meest memorabele moment. De foto’s van die avond gaan nog steeds rond …

Retabo: Joey Geelen

Naar waar zijn jullie geweest?

Voor ons ledenweekend zijn wij naar Kampeerdomein De Puytvoet geweest in Sint-Niklaas. Dit was een erg mooie en afgelegen locatie waar wij veel en ongestoord plezier hebben kunnen maken.

Hoe hebben jullie zich, als praesidium, voorbereid?

Wij bereiden ons altijd voor door wekelijks samen te zitten, taken te verdelen en te brainstormen. Uiteraard wil dit niet altijd evengoed lukken omdat er ook wel eens gelachen kan worden hier en daar.

Wat was jullie leukste activiteit?

Het leukste moment van het weekend was de wisselcantus (cantus waarbij de vaste functies worden verwisseld). Ondanks de chaotische verloop (Schachten aan de macht!) hebben wij ons allemaal goed geamuseerd en is er veel gezongen en gedronken.

Wat was het meest memorabele moment?

Het meest memorabele moment was dan ook de wissel cantus.

Intermedia: Wout Van Steenwinkel

Naar waar zijn jullie geweest?

We zijn naar Niel-bij-As gegaan (Limburg).

Hoe hebben jullie zich, als praesidium, voorbereid?

Qua voorbereiding hebben we niet echt iets speciaal gedaan, gewoon opgezocht wat er allemaal te doen was in de buurt. We hadden ook een quiz voorbereid, maar voor de rest hebben we het gewoon op ons laten afkomen en kijk, het is allemaal goed gekomen.

Wat was jullie leukste activiteit?

De leukste activiteit was zonder enige twijfel winterland in Hasselt waar we zijn gaan schaatsen en jenevers drinken.

Wat was het meest memorabele moment?

Het meest memorabele moment was de wisselcantus, daar hebben we echt wel goed gelachen en nog eens goed het varken kunnen uitgehangen!

Geschreven door Annelies Weyts

Volg Malinials zeker op Facebook en Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s