HOTSPOTS: Verborgen restaurantjes in Mechelen

Mechelen is een stad om te ontdekken. Buiten de welgekende grote markt en het station zijn er uiteraard ook enkel kleine pareltjes te vinden. Hier laten we je weten welke plaatsen zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken, als het gaat om goed eten.

La Boya

Deze zaak ligt verborgen achter de onze-lieve-vrouwe-over-de-dijlekerk, volledig gekleed in een groen tapijt. Je kan hier komen voor een gezellig avond met vrienden of een intiem etentje met twee. Ze serveren een marrokaanse keuken met tajines en tapas. Hoewel de dessert kaart zeer beperkt is heb je veel keuze in tapas.

Adres: Gebroeders verhaegenstraat 16

Sava

Deze bevind zich op de grote markt, verscholen tussen de verschillende terrasjes. Dit is de plaats voor tapas in Mechelen. Buiten hun tapas kaart hebben ze ook een uitgebreide drank kaart met lokale biertjes die zeker de moeite waard zijn om uit te proberen. Deze plaats is de laatste jaren meer en meer een trekpleister aan het worden voor tapas liefhebbers, dus reserveren kan je best doen.

Adres: Grote Markt 13

Tangthai

Soms moet je bij de Grote markt eens de zijstraatjes binnengaan, dit is hier een perfect voorbeeld van. In de Hallestraat, naast het stadhuis, vind je Tangthai. Dit is een zeer klein pand met slechts enkele tafeltjes. Als je van Thais eten en kip houdt raad ik aan om hier je eten te halen.

Adres: Hallestraat 16

Wok Away

Deze plaats is zo goed verscholen dat zelfs google hem niet weet zijn. Op de botermarkt tussen de Base en Beobank vind je Wok Away. Hier vind je verschillende noodle en rijst gerechten. Daarbij hebben ze ook een uitgebreide voorgerechten kaart. Deze plaats is zeer vegetariër vriendelijk, je kan ook makkelijk vragen iets eruit te laten. Een aanrader is de mango salade, zeer lekker en goedkoop.

Adres: Botermarkt

Foom

Deze is al iets verder van het centrum, maar zeker niet slecht. Je kan hun vinden achter de sint-Rombouts kathedraal. Als je liever voor ontbijt of Lunch een zaak binnen gaat kan je best deze uitproberen. Zeker op een zondag zijn ze het bezoekje waard wanner je hun brunch menu kan uitproberen. Bij een maxi brunch krijg je verschillende gangen van zoete en hartige hapjes. Ook kan je hier terecht voor een high tea, iets wat je zeker eens moet gedaan hebben.

Adres: sint-Katelijnestraat 2

Via Via

Dit reiscafé kan je terugvinden in een van de vele parken van Mechelen, de Kruidtuin. Al benoemen ze zich tot café kan je hier ook perfect eten. De kaart is dan niet al te uitgebreid maar wel zeer divers, elke maand veranderd de kaart. Zo geven ze ook aan welke gerechten vegetarisch, veganistisch of lactose-vrij zijn. Ook bieden ze voor groepen een arrangement aan waarbij je eten aan een activiteit gekoppeld is, van een stadswandeling of een kajaktocht tot een moorddiner.

Adres: Zandpoortvest 50

 

geschreven door Kyra Bulinckx

Volg Malinials zeker op Facebook en Instagram!

3 gedachtes over “HOTSPOTS: Verborgen restaurantjes in Mechelen”

  1. Pingback: 2018 – Malinials

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s