HOTSOPOTS: Waar haal je de beste koffie in Mechelen?

Nu het nieuwe schooljaar begonnen is gaan de Mechelse studenten terug een nood hebben aan koffie. Maar waar kan je deze best halen? Dit hangt er natuurlijk vanaf hoe je je koffie wilt en hoeveel tijd je hebt. Hieronder zal ik een aantal plaatsen op lijsten waar je de beste koffies kan halen in Mechelen volgens mij.

Kaffeïne espressobar (take-away)

Mijn go to voor koffie vlak voor de les is de take away van Kaffeïne. Hier ga ik voor een latté, of in mijn geval een soja latté. Jammer genoeg gaan ze stoppen met soja melk maar toch zeker de moeite waard. Hier gaat het niet alleen om het drinken maar om het totaal plaatje. De bediening van Maayke is altijd vriendelijk en oprecht. Vaak vraagt ze wat ik er van vind om zo het beste te geven aan haar klanten.

Expression apero en koffie bar

Als je een rustig plekje zoekt om te studeren is dit de plaats. Hier kan je rustig zitten en genieten van heerlijke koffie. Iets wat ik zeer speciaal vind is de French press. Hierbij krijg je een french press met genoeg koffie in voor 4 tasjes. Een alternatief hiervoor is de charing pot, een kannetje met koffie voor 4 tasjes. Deze kan je delen of gewoon voor jezelf houden. Ook hebben ze lekkere latté ’s, opnieuw met soja melk voor mij, met verschillende smaakjes. Wat ik heel leuk vind is dat je alles zelf kan samenstellen van de soort melk tot het smaakje.

Sweet b

Deze koffiebar heb ik nog niet zo lang geleden ontdekt. Wat deze onderscheid van andere is de stijl van het interieur en de sfeer. In plaats van de typische Scandinavische stijl die je overal begint te zien, kozen ze voor een Western thema. Van de houten meubels tot de banjo aan de muur. Zelf de muziek is volledig in het thema verwerkt. En voor iedereen die zegt dat ze niet van country muziek houden, kom hier en probeer het.

Mijn koffie keuze was de matcha latté met havermelk. Voor zij die lactose intolerant zijn geven ze je de keuze tussen soja- en havermelk. Voor de rest hebben ze ook versgebakken cake en brownies. Zo vers dat je ze uit de oven ruikt komen.

Dora’s

Deze nieuwe koffiebar in Mechelen is volledig plantaardig. Hier heb je niet 1 maar wel drie keuzes in melk vervangers. Hierbij aansluitend hebben ze ook raw vegan cake die je daar kan eten. Ik raad echter aan om de koffie in take-out te nemen aangezien ze slechts beperkte zitruimte hebben. In de foto zie je een macchiato met kokosmelk.

Enkele anderen:

La Pain quotidien

Niet alleen hebben ze lekker eten ook hun koffie is goed. Hier heb ik al een simpele zwarte koffie en een kurkuma latté met soja gehad. Beide waren perfect en heerlijk bij een stukje cake.

Einsteins koffie

Meeste mensen halen in het station hun koffie bij panos. Maar als je echt goede koffie wilt kan je best stoppen bij einsteins. Niet alleen is de koffie goed, maar ook goedkoop.

Sisterbeans

Deze koffiezaak is perfect voor mensen met allergieën of specifieke voorkeuren. Hier kan je je drankjes en eten helemaal zelf samenstellen.

 

Geschreven door Kyra Bulinckx

Volg Malinials zeker op Facebook en Instagram!

2 gedachtes over “HOTSOPOTS: Waar haal je de beste koffie in Mechelen?”

  1. Pingback: 2018 – Malinials

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s