In de kijker: hoogstudentenvereniging Educa

De laatste studentenvereniging die aan bod komt is Educa. Als je interesse hebt gekregen in de verschillende studentenverenigingen kan je ze volgende week ontmoeten op Student Lift-off op woensdag 20 september.

Als je de studentenvereniging moet beschrijven, wat zou je dan zeggen?

Educa is in één woord: familie. Een veilig vangnet waar je terechtkan voor alles. We zorgen voor ontspanning, maar ook voor ondersteuning. Met ondersteuning bedoel ik dat we tijdens de examens samen studeren, samenvattingen delen, enzovoort. Natuurlijk ligt de nadruk vooral op die ontspanning en het maken van nieuwe vrienden. Als nog jonge studentenvereniging hebben we nu toch al een mooie voetafdruk gezet binnen het studentenleven in Mechelen. Wij focussen ons vooral op de richting leerkrachtenopleiding, maar dit is zoals in alle andere verenigingen zeer flexibel.

Hoe zie je het komende jaar?

We zijn allemaal zeer positief ingesteld tegenover het komende jaar. Met deze positiviteit weet ik zeker dat we een knaller van een jaar tegemoet gaan.

Hebben jullie bepaalde plannen?

Veel te veel. We zijn een jonge studentenvereniging dus we zoeken op sommige vlakken nog een beetje onze weg. Het nieuwe praesidium bestaat ook volledig uit mensen met grote dromen. Of deze uit zullen komen zal je echter zelf moeten ontdekken. Alle informatie over onze evenementen vind je steeds terug op onze facebookpagina.

Stel je nieuwe praesidium voor?

We zijn een grote, hechte bende die samen maar één ding willen: het beste voor Educa!

Praeses: Filip Vercammen
Vice-praeses: Jelle Dauwe
Quaestor: Senne Cools
Ab actis: Bieke Sarens
Schachtenmeester: Thomas Michiels
Schachtentemmer: Renske Dauwe
PR: Annelies Weyts
Feestleider: Jonas Moons
SpoCul: Nina Verreth
Cantor: Chesney Geeraerts

Wat is jouw functie?

Mijn functie is die van PR (Public Relations). Ik hou mij dus vooral bezig met de ‘buitenwereld’. Contacten leggen, sociale media, sponsoring,.. Dat zijn mijn taakjes. Ik heb voor deze functie gekozen omdat het een uitdaging is. Een manier om mijn grenzen te verleggen. Daarbij doe ik het ook ontzettend graag. Ik hoop echt een meerwaarde te zijn in het praesidium. Educa betekent zeer veel voor mij.

Wat wil jij veranderen?

Ik weet eerst al iets dat ik niet wil veranderen: het familiegevoel in Educa!
Voor de rest wil ik vooral dat we verder groeien. In wat we doen en wie we zijn.

Wat maakt jullie studentenvereniging uniek?

Eigenlijk zijn wij gewoon een sociale, zotte bende die van elk moment een feest maken. Je ziet (en hoort) ons vaak ook al van ver komen. “Altijd vriendschap hier” is onze leus en we maken deze ook waar!

 

Geschreven door Annelies Weyts

Volg Malinials zeker op Facebook en Instagram!

Een gedachte over “In de kijker: hoogstudentenvereniging Educa”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s