In de kijker: hoogstudentenvereniging Intermedia

De derde studentenvereniging die we in de kijker zetten is Intermedia. Hiervoor ondervroeg ik Wout van Steenwinkel, de PR van Intermedia.

 

Als je de studentenvereniging moet beschrijven, wat zou je dan zeggen?

Vereniging is eigenlijk het foute woord. Ik zou ons eerder als een hechte vriendengroep beschrijven. Of zoals sommige het ook omschrijven: een “studentenfamilie” waar je van jouw studententijd een ongelooflijk toffe periode kan maken.

Hoe zie je het komende jaar?

Wij zijn allemaal zeer gemotiveerd ingesteld en als het aan onze ambitie ligt dan organiseren wij binnenkort de nieuwe Tomorrowland. Ik denk dat deze ambitie altijd al een zeer belangrijk aspect is geweest binnen Intermedia. Dit heeft er ongetwijfeld voor gezorgd dat wij vorig jaar bijvoorbeeld het meeste aantal schachten hadden in Mechelen. Toch wel iets om trots over te zijn als je weet dat het toen nog maar ons tweede jaar was. Deze gedrevenheid zullen we zeker verder zetten om Intermedia zo nog meer op de kaart te plaatsen. Dat houdt echter niet in dat we andere clubs als vijanden beschouwen. Integendeel, we hopen meer dan ooit samen te werken met de andere studentenverenigingen.

Hebben jullie bepaalde plannen?

Intermedia bestaat nog maar sinds 2015. Dat betekent dat wij af en toe nog geconfronteerd worden met kinderziektes. Ik denk dat het vooral belangrijk is om deze in eerste instantie zo goed mogelijk weg te werken. Aangezien wij nu nog maar het derde praesidium zijn die Intermedia bestuurt, zijn onze beslissingen zeer bepalend voor de richting die Intermedia uitgaat. We hebben dan ook enkele zeer toffe plannen in petto. Veel wil ik er nog niet over kwijt. Daarvoor moet je er gedurende het jaar gewoon bij zijn. Meemaken en beleven doe je immers bij ons.

Stel je nieuwe praesidium voor?

Praeses: Simen Eeckhout
Vice-praeses: Sander de Keersmaecker
Quaestor: Britt Bevers
Zedenmeester: Jacob Dumortier
Schachtenmeester: Jordi Van den Broeck
Schachtentemmer: Jirko Coveliers
Feestleider: Jens Goossens
PR: Wout Van Steenwinkel
Redactor: Kenny Vink

Wat is jouw functie?

Ik ben de PR. Dit houdt concreet in dat ik in sta voor alle communicatie met de leden, sponsors, school, andere clubs, … Ik ben dus de persoon die onder andere de sociale media van de club onderhoudt, op zoek gaat naar sponsors en subsidies aanvraagt bij Thomas More. De reden waarom ik deze functie wou uitoefenen is omdat het mij enerzijds een leuke functie leek, maar anderzijds ook een zeer interessante voor mijn studie. Ik studeer namelijk Media & Entertainment Business en Public Relations is zonder twijfel de functie die daar het dichtst tegen aanleunt.

Wat wil jij veranderen?

Mijn plannen liggen in dezelfde lijn als die van de club in het algemeen: de kinderziektes zo goed mogelijk proberen wegwerken en Intermedia mee op de kaart zetten. Mijn grootste aandachtspunt daarbij wordt ongetwijfeld om nieuwe leden zo goed mogelijk te betrekken bij alle activiteiten. Iets wat in het verleden zeker al gebeurde, maar waar je nooit voldoende aandacht aan kan besteden.

Wat maakt jullie studentenvereniging uniek?

Onze slogan luidt: “Goeie keus!”. Dit mag je zeer letterlijk nemen. Maar deze goeie keus gaat verder dan feesten en alcohol, waar studentenverenigingen in het algemeen bekend om staan. Zo gaan we al eens samen naar een televisie-opname of organiseren we een workshop voor de interieurstudenten. Deze academische meerwaarde hebben we vanaf dag één gekoesterd en hopen we in de toekomst verder te zetten. Dit is nu eenmaal wat ons, samen met het feit dat we een hechte vriendengroep zijn, uniek maakt.

 

Geschreven door Annelies Weyts

Volg Malinials zeker op Facebook en Instagram!

Een gedachte over “In de kijker: hoogstudentenvereniging Intermedia”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s