In de kijker: Hoogstudentenvereniging Toeristika

De volgende studentenvereniging die aan bod komt is Toeristika. Hiervoor sprak ik met de PR-Ab actis van het vorige academiejaar: Yne Hermans.

Als je de studentenvereniging moet beschrijven, wat zou je dan zeggen?

Toeristika is een kleurrijke studentenvereniging die ondertussen al 52 jaar meegaat. Ieder jaar is een feest. Vrienden maak je daar voor het leven of laat het ons al eerder een familie noemen. Iedereen staat dag en nacht voor elkaar paraat, zowel op vrijetijd als professioneel vlak. Toeristikanen zijn een groep feestbeesten die zelfs in andere studentensteden Toeristika op de kaart zet.

Hoe zie je het komende jaar?

Dat is simpel: Eén groot feest!

Hebben jullie bepaalde plannen?

Wij proberen elk jaar een zo hecht mogelijke vriendengroep te creëren. Iedereen is welkom en de uitbreiding van deze groep kent geen limieten. Ook hopen wij om EINDELIJK eens onze broederclub De Wesp te kunnen verslagen in onze jaarlijkse jenevervoetbalmatch.

Stel je nieuwe praesidium voor?

In tegenstelling tot de meeste Mechelse studentenverenigingen verkiest Toeristika haar nieuwe praesidium pas bij aanvang van het nieuwe academiejaar. Het opkomend praesidium organiseert dan een week lang activiteiten om elkaars ‘organisatorische en administratieve’ kwaliteiten te bewijzen en ontdekken. Dit jaar vindt die week plaats van 24 tot 29 september.

Als je benieuwd ben naar de uitslag van hun kiesweek, kan je altijd op 2 oktober een kijkje nemen op hun website en facebookpagina.

Wat is jouw functie?

Ik ben P.R. Ab-Actis van Toeristika. In een woord kan je mijn taken omschrijven als ‘communicatie’. Voor het PR-gedeelte sta ik in voor externe communicatie met sponsors, leveranciers, andere clubs, toekomstige leden, … Ook promovoering hoort hierbij.

Het ab-actis gedeelte focust zich meer op interne communicatie. Ik maak vergaderverslagen en zorg ervoor dat alle nodige informatie bij de juiste personen in kwestie terecht komen. Ik communiceer ook naar actieve leden en zorg voor de eindredactie van ons ledenblaadje ‘Toerke’.

Wat wil jij veranderen?

Helemaal niets. Al 5 jaar maak ik deel uit van deze gekke Toeristika-familie en ik heb me nog geen seconde verveeld.

Wat maakt jullie studentenvereniging uniek?

Toeristika is nauw verwant met de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement. Deze richting kent dan ook heel wat internationale studenten. Vorig jaar (2016-2017) hadden we zelfs enkele Chinezen op bezoek. Ook die studenten waren geïnteresseerd in een volledig studentenleven en lieten zich bij ons dopen. Chinezen, Spanjaarden, Nederlanders, … Ze zijn er allemaal. En dat al 52 jaar lang.

Daarnaast hebben wij de meest sympathieke peter op aarde: Marcel. Deze snoeper staat elke dinsdag weer paraat om samen met onze studentjes tot in de vroege uurtjes door te feesten.

Geschreven door Annelies Weyts

Volg Malinials zeker op Facebook en Instagram!

2 gedachtes over “In de kijker: Hoogstudentenvereniging Toeristika”

  1. Pingback: 2018 – Malinials

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s