To eat: Deliveroo

Vroeger enkel op restaurant, maar nu eindelijk in de eetkamer: de leveringsservice “Deliveroo” bedient de Mechelse thuisblijvers van hun favoriete restaurantgerechten.

Doe niet alsof je het nog nooit gevoeld hebt: echt geen zin om te koken! Het is iets wat in mijn huishouden meer dan genoeg voorkomt. Na een drukke dag staat mijn hoofd daar ook niet naar en durf ik het wel te overwegen van samen met mijn partner iets te bestellen via takeaway.com of rechtstreeks bij de lokale pizzeria. Vorige zaterdag was geen uitzondering, maar mijn oog was op iets nieuws gevallen, namelijk Deliveroo. Deze koeriersservice verzorgt de levering voor restaurants die normaal hun gerechten alleen maar ter plekke serveren. Op die manier kan ik genieten van lekker eten (dat ook gezond kan zijn!), zonder de deur uit te gaan. Wat wilt een mens nog meer?

Het systeem is simpel: je downloadt de app of surft naar de website, je kiest je restaurant uit, beslist wat je wil eten, vult je gegevens in, betaalt (elektronisch) en wacht tot je eten komt aangefietst! Deliveroo werkt dan ook met fietskoeriers in plaats van de typische bromfietsen. Je eet milieuvriendelijker!

Wij hebben deze zaterdag Deliveroo uitgeprobeerd door te bestellen bij Basic Italian, de take away pastabar op de Bruul. Ik koos voor een kleine ME1 (€6) dat was een penne met zowel bolognaisesaus en carbonara. Mijn vriend koos een medium Randylove (€9,5), ook penne, maar met mascarponesaus, pesto, spek, rucola, zongedroogde tomaten, basilicum en pijnboompitten. We namen twee “Pasta Specials”, maar je kunt ook andere keuzes vinden als je eerst bij de “Pasta”-sectie een hoeveelheid kiest (small, medium of large). Daarna opent er een venstertje om je saus te kiezen, de kaas die je erop wilt, toppings zoals zalm, spek, verse tomaat, et cetera… Zelfs frisdranken en desserts. Je hebt de mogelijkheid al je wensen door te geven via de bestelling.

Als je gekozen hebt, kies je wanneer je eten mag aankomen. Hoogstwaarschijnlijk zo snel mogelijk, maar je kan bijvoorbeeld ook vooraf bestellen, zodat het aankomt wanneer jij dat wilt. De app geeft je in dat menu ook suggesties, enkele opties die anderen ook met dat gerecht hebben gekozen, zoals een fris drankje van TAO. Je kunt ook een kortingscode ingeven en een fooi voor de koerier.

Daarna ga je verder naar je gegevens en de betaling. Je kan je adres ingeven en bewaren, zodat je bij de volgende bestelling gewoon moet aanklikken. Dit kan je ook doen voor meerdere adressen. Daarna betaal je. Er zijn wel vaste verzendkosten, meestal een kleine €2.50.

Het resultaat? De smartphone krijgt enkele meldingen: wanneer het restaurant de bestelling bevestigd heeft, wanneer de kok eraan begint, wanneer het eten klaar is en de koerier ermee vertrekt en wanneer hij bijna aankomt. Je kunt hem zelfs volgen op de map op je gsm. Nog geen half uurtje later, kwam onze koerier met ons eten aangefietst!

De pasta smaakte zoals wanneer je het zelf afhaalt: superlekker! De carbonarasaus zorgde voor een extra romige toets aan de bolognaise, maar ook apart (elke saus had een eigen helft in het piepschuim bakje) was het heel smakelijk. Er lag wel een dikke hoop kaas bovenop, maar je moet sowieso toch even de saus en pasta doorheen mengen.

Ons verdict: Deliveroo is een leuk concept, zeker omdat je zo’n gerechten normaal niet thuis in je vettige joggingbroek kan opsmikkelen terwijl je Netflix kijkt. Je hoeft niet buiten te komen om te proeven van de Mechelse gastronomie, laat staan je auto of fiets te nemen naar het centrum, parkeerplaats te vinden, te smeken voor dat gezellige tafeltje aan het raam in plaats van dat naast de deur van de toiletten. Nee, gewoon: luie zetel + lekker eten=genieten. De app is gemakkelijk te gebruiken, binnen enkele tikjes op het scherm is je eten bestelt.

Meer eten in Mechelen kan je hier terugvinden.

Om op de hoogte te blijven van Mechelse nieuwtjes kan je Malinials volgen op FacebookPinteresttwitter en Instagram!

Word zeker lid van de facebookgroep voor alle millennials die wonen, werken of studeren Mechelen.

Geschreven door Aylish Caitrin.

Een gedachte over “To eat: Deliveroo

  1. Pingback: Je bent niet de Mechelaar enige die… – Mechelen voor Millennials

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s