HOTSPOTS: Muurschilderingen in Mechelen

 

Nu het zonnig weer terug gekeerd is naar onze mooie stad komen ook de wandelaars en terrasjes zoekers terug. Voor diegenen die de stad een beetje kennen zijn de diverse muurschilderingen in de binnenstad natuurlijk geen geheim. Maar voor mensen die de stad nog niet helemaal kennen is dit iets nieuws.kaart

Voor de kunstliefhebber die wel eens graag een culturele wandeling maakt heeft Mechelen een tocht uitgestippeld met enkele muurschilderingen die toch de moeite waard zijn. Tijdens deze toch kom je ook voorbij enkele populaire plekjes in de binnenstad van Mechelen. Zo kan je ook een terrasje doen of van de mooie architectuur genieten. Elkele stopplaatsen zijn de grote markt met o.a. de sint-Rombouts kathedraal en het gemeentehuis.
Meer info: https://www.facebook.com/mechelenmuurt

Shamisa Debroey – 1 mijl onder zee, Mosselschelpstraat

Deze muurschildering in de mosselschelpstraat, 1 mijl onder zee, is volledig in thema van de straat. Deze is geschilderd en ontworpen door illustrator Shamisa Debroey. In onderstaande tumblr post zie je het ontwerp zoals ze het op papier had staan. Hierbij zie je dat het originele ontwerp een aantal verschillen vertoond met de uiteindelijke muurschildering.

Gijs Vanhee

Niet ver van de vorige schildering is die van Gijs Vanhee op de Korenmarkt. Hij heeft ook enkele schilderingen op de Bruul en bij de bibliotheek gemaakt. Ook heeft de kunstenaar een 9 delige serie gemaakt met illustraties voor de stad Mechelen. Hij heeft een zeer eigen stijl waardoor je zijn kunstwerken gemakkelijk herkent.

Daarnaast kan je in de Rik Wouterstuin de waterdraak zien van Gijs Vanhee. De draak die we afgebeeld zien staat symbool voor het water van de Vliet die origineel daar stroomde.
Zijn album met muurschilderingen kan je hier bekijken:

Dzia – Pelikaan, Lange schipstraat/Lekkernijstraatje

Deze schildering werd gemaakt en ontworpen door grafisch kunstenaar Dzia. Hij is vooral bekend in Antwerpen en heeft herkenbare stijl waarbij improvisatie en techniek een grote rol spelen. In de link hieronder kan je The making-of zien. Hierbij valt op dat zijn werk een combinatie is van graffiti en muurverf. Ook zeer opvallend is dat hij de gehele muur heeft bedekt en niet slecht een deel zoals de andere deden.

meer info: https://toerisme.mechelen.be/dzia-de-pelikaan

De andere schilderingen van Mechelen muurt gaan we niet verklappen en kan je zelf opzoeken in onze mooie stad. Wel willen we nog enkele andere muurschilderingen tonen die ook zeker de moeite waard zijn. Als je er zelf nog weet zijn deel deze dan vooral met ons.

Puro, Guldenstraat

Jammer genoeg is de tekening niet geheel zichtbaar op dit moment door tentjes die ervoor staan. In de zomer zullen deze verdwijnen en kan je op het terras van Puro genieten van dit werk.

meer info: http://www.puro-mechelen.be/nederlands/#pictures-nl

 

Geschreven door: Kyra Bulinckx

Volg Malinials zeker op Facebook en Instagram!

7 gedachtes over “HOTSPOTS: Muurschilderingen in Mechelen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s